You are here
Home > Contact
Contact
3.6 (71.43%) 7 votes

 

Dacă vrei să mă contactezi sunt mai multe posibilităti:

 

Comentarii la articole

Daca ai citit un articol aici si vrei sa discuti de ce ai citit, lasa un comentariu mai jos.

Email

Daca nu sunt chestii care se pot discuta la comentarii, poti sa-mi scrii la desprefose (at) gmail.com

 

Profilele mele pe Social Media

Dacă esti activ pe retelele de socializare online poti gasi usor DespreFose. 

Fii sociabil, da-mi un LIKE!

 

 

 

5093 Vizualizari 9 Vizitatori azi

8 thoughts on “Contact

 1. Buna ziua,am o problema cu fosa si vreau sa va intreb daca puteți sa ma ajutați si cum. Am golit fosa pe jumătate (ea având aproximativ 20 mc) ,apoi la nici 2 sapt era iar plină ochi.am chemat vidanja,a golit o de tot venind de 3 ori,apoi am plătit o echipa sa decolmateze,au scos 25 saci cu pietre si alte reziduuri tari de pe fundul fosei. Acum ,la nici 2 saptamâni dupa acest procedeu,este plină iar pe jumate. Aveti idee ce problema are si cum se poate rezolva ? Aștept un răspuns ,Mulțumesc!

  1. De cand folositi fosa si de ce a trebuit sa o goliti prima data? (poate de la miros?)
   Este normal sa se umple pentru ca apa de la canalizare se strange in ea. Este plina cu apa sau cu materii grosiere.
   Aveti drenaj la fosa septica? Daca nu, se poate face, este loc in curte?
   De unde sunt pietrele de pe fund? Funful de la fosa septica nu este betonat?
   Precizati mai multe detalii pentru a putea vedea ce este de facut in continuare

   1. Fosa o folosim de 3 ani,nu a fost golită pana acum Pt ca nu era nevoie. Acum aproximativ 2 luni s a umplut pana sus la capac,deci venise timpul sa o golim,si da,mirosea in zona capacului.nu are drenaj,dar este loc sa se faca.pietrele de pe fund bănuiesc ca sunt lăsate de la echipa care a construit fosa.fundul fosei nu este betonat.dupa ce a fost curățata Ft bine,băgata si sufa ,la nici 2 sapt era plină iar pe jumate.din bănuieli ,ar fi cică suprasaturat pământul sau ar fi o pânza de apa care se infiltrează .ce soluții ar fi sa se rezolve ?

 2. Buna ziua,

  Doresc sa va intreb despre aerisirea fosei.
  Fosa mea nu este septica (am realizat-o asa dupa multe dezbateri), si este alcauita dintr-un singur compartiment. Nu are camp de drenaj. Este aproximativ de 2.5 x 3.5 x 2 m (inaltimea utila de fapt 1.7 m), are placa de deasupra din beton, realizata cu panta si dren la baza pantei. Placa de deasupra se afla la aprox 40 cm sub nivelul solului – deasupra am gazon.
  Am cate o aerisire la cele 2 coloane de canalizare.

  Nestiind exact daca fosa trebuie sa aiba aport de aer sau sa elimine gaze, am prevazut o teava cu diam 50 mm care strapunge placa fosei si ajunge la nivelul solului. Deocamdata orificiul tevii este acoperit cu o piesa speciala ca o „palarie” care permite aerului sa intre si sa iese.
  Doresc sa stiu daca la acest tip de fosa este *nevoie* de aerisire (daca da, este pt aport de aer sau eliminarea gazelor?), sau daca este o *greseala* sa fie aerisita ?
  Din cate am mai studiat, la fosele cu 2 compartimente, in primul se intampla un proces anaerob, pe cand in al 2-lea compartiment este un proces aerob. De aici, sa deduc ca la fosele cu 1 singur compartiment (poate majoritatea), procesul ar trebui sa fie anaerob?

  Folosesc fosa de aprox 1 luna, nu am verificat inca nivelul in fosa, insa din cand in cand mai „experimentam” mirosuri neplacute prin baie sau dormitoare. Mirosuri pe care nu mi le explic, deoarece toate obiectele sanitare au garzi de apa corect realizate, nu am sifoane de pardoseala etc. Singura posibilitate ar fi ca poate se elimina gaze prin aerisirile de la coloane. Insa daca intr-o baie asta ar explica mirosurile, in cazul unui dormitor afectat de mirosuri din cand in cand, aerisirea coloanei este mai departe de geamul dormitorului. In fine, citind articolele de pe blog, m-am hotarat sa cumpar bioactivatori.

  Va rog sa-mi raspundeti la intrebarea referitoare la aerisirea fosei (argumentat), si poate sa-mi oferiti vreun sfat legat de mirosuri.

  Va multumesc,
  Cristian

 3. Ma numesc Ciofu Florin locuiesc in satul Holboca,comuna Holboca ,judetul Iasi. Pentru ca folosesc o fosa septica ecologica de tipul eco imo 10 am fost amendat cu 10000 lei de GNM comisariatul Iasi pentru-ca nu am aviz autorizatie de la Apele Romane SGA Prut Bârlad desi am fost informat de distribuitor ca nu am nevoie de nici un aviz/autorizatie pentru montare si exploatare . GNM mi-a spus ca evacuarea in pat filtrant(dren) este intezis a fi folosit in Romania. Singurele fose admise sunt cele proectate si construite(beton). Am contestat amenda si a pierdut in instanta. Acum trebuie sa platesc ameda.

 4. Rog lăsați mi un nr sa vb pt cotație vidanjare mica fosa ecologica la granița sector 5 cu Măgurele Ilfov , punct de reper str toplet sector5

 5. Buna ziua,
  As dori sa imi recomandati, daca este posibil, o pompa pentru eliberarea apei a unei fose cu doua camere.
  Fosa a fost golita in ultima luna o data la 2 saptamani. prin vidanjare
  Se pare ca vine apa pe tubul de dren.

  As dori pentru viitor, sa am pregatita o pompa pentru eliberarea apei din camera 2, cel putin pentru a tine sub control nivelul de umplere.

  Sunt conditionat de diametrul de 160mm perin care se face accesul in interiorul fosei.
  NU am gasit pana acum o pompa care sa aibe eliminare verticala si sa poata intra pe un tub de diametru 160mm pentru apa murdara.

  Ce alternative/modele de pompe as putea folosi.

  eventual un model submersibil sau chiar si un model de suprafata, dar nu profesional.

  Fosa are capacitate de 2000 l , scopul este doar sa eliberez cat de cat apa din camera 2.
  O zi buna,

Lasă un răspuns

Top