You are here
Home > Fose septice > 10 Lucruri Trasnite pe Care le fac Utilizatorii de Fose Septice

10 Lucruri Trasnite pe Care le fac Utilizatorii de Fose Septice

Fose Septice Ecologice

Iata cateva exemple de moduri in care proprietarii de case sau utilizatori de fose septice au cauzat probleme fosei si sistemului de drenaj. Nici una din ele nu este acoperita de garantie.

„Aceasta portiune intinsa si plata de teren statea acolo degeaba, asa ca: ”

1… am construit un drum de acces

(punte, alee, teren de tenis, teren de fotbal) peste el. Doar acoperind iarba de deasupra campului de drenaj se va opri evaporarea apei, si va bloca oxigenul necesar sistemului. Orice greutate poate zdrobi tevile de drenaj si le poate face neutilizabile.

2. … am folosit-o pentru o piscina supraterana.

Greutatea unei piscine supraterane va zdrobi cu siguranta orce fosa septica ecologica sau drenajul ei.

3. … am sapat o groapa ca sa construiesc o piscina.

Nu rade! S-a intamplat in realitate. Au escavat groapa, apoi cineva a tras apa la WC 😀 .

4. … am inundat, ca sa aiba copii patinoar.

Drenajul care iese din fosa septica este construit atent ca sa dreneze apa. Chiar daca vine de la un furtun care uda in mijlocul iernii. Aceasta familie a reusit sa inghete drenajul, si a sfarsit cu apa refuland in casa prin toaleta.

5. … am sapat ca sa fac o gradina de legume.

Tevile de drenaj pentru fosa pot fi la 30 – 40 cm fata de nivelul solului. Pot fi deteriorate foarte usor. In plus legumele nu protejeaza solul de eroziune cum face iarba.

6… am facut sa arate frumos prin amenajare peisagistica cu copaci.

Drenajul cu tevi perforate pentru fosa septica nu are nici o sansa impotriva radacinilor de copaci. Se infunda sau se sparg. Oricum drenajul si fosa nu functioneaza corect.

„Nimeni  nu mi-a spus ca NU pot sa: ”

7… vars apa pluviala (burlanele de la acoperis), pompa de basa, etc in fose septice.

Aceasta este o problema comuna, care poate sa faca ca prin fosa si drenaj sa treaca un debit de apa mult mai mare decat cel recomandat. Se va inunda drenajul.

8 … ud peluza deasupra campului de drenaj.

Au existat cazuri cand oamenii au instalat sisteme de irigatie cu aspersoare pentru gazon. La fel se va inunda drenajul fosei septice.

9… fac un centru de zi, gradinita, afterschool, sa adaug un apartament la subsol sau la mansarda.

Orice sursa care creste consumul de apa, si in cazurile enumarate asta se intampla, poate supraincarca sistemul de fose septice.

10…umplu santurile acestea urate.  

Forma santurilor se foloseste pentru a directiona apa de ploaie si zapada topita departe de campul de drenaj si departe de fose septice.

Daca construiti si mariti suprafata utila a casei cu mai mult de 15%, sau mariti numarul de camere, de bai sau de corpuri sanitare, s-ar putea sa aveti nevoie de marirea sistemului de canalizare.

Intodeauna intrebati firma de constructii sau firma de instalatii inainte sa incepeti lucrarile.Intrebati despre fosa septica daca va fi afectata.

Acesea sunt recomandarile despre fose septice ecologice si functionarea lor.

Tu ai avut probleme cu functionarea fosei septice sau a drenajului? Lasa mai jos un comentariu cu situatia care ai avut-o, sau scrie o intrebare.

Sursa poza: evotech.bg

7896 Vizualizari 4 Vizitatori azi

Lasă un răspuns

Top