You are here
Home > Fose septice > Cele 10 Porunci Pentru Fose Septice

Cele 10 Porunci Pentru Fose Septice

ce sa faci si ce sa nu faci pentru fosa septica

Iata care sunt cele 10 porunci ce trebuie respectate pentru fosele septice:

(1) Sa nu arunci grasimi si uleiuri in fosa septica! Acestea pot bloca tevile de drenaj, iar daca se folosesc solvent pentru dizolvare pot afecta panzele de apa freatica.

(2) Sa nu atasezi un tocator de gunoi la ghiuveta pentru maruntirea oaselor sau resturilor de mancare si de carne si sa nu arunci zat de cafea sau alte alimente greu biodegradabile in fose septice!

(3) Sa nu pui diluant, vopsele sau substante chimice in fosa septica! Sa folosesti dezifectanti in cantitati mici pentru ca sunt foarte daunatori mediului inconjurator.

(4) Sa folosesti bioactivatori pentru fose septice. Sunt siguri pentru mediu si ofera un ajutor natural pentru functionarea normala in fosele septice.

(5) Sa nu ucizi bioactivatorii din fosele septice prin clatire cu pesticide, erbicide sau alte toxine ce pot ajunge in canalizare!

(6) Sa nu arunci nici un produs ne-biodegradabil in fosa septica! Fie ca e vorba de mucuri de tigara , scutece de unică folosință sau produsele de igienă feminină !

(7) Sa nu lasi apa in cantitati foarte mari sa curga in fosa septica! Sa nu curga continuu cand speli vasele sau dezgheti carne congelata si ia in considerare sa limitezi apa ce curge la wc.

(8) Sa nu folosesti jumatati de incarcaturi la masina de spalat vase sau masina de spalat rufe, ca sa nu cresti cantitatea de apa ce ajunge in fosa septica!

Foloseste mai degraba o spalare pe zi, decat sa faci sase spalari in ziua de sambata.

(9) Sa nu folosesti produse chimice pentru a curata canalizarea fiindca pot afecta functionarea foselor septice, drenajului si apelor subterane.

(10) Sa instaleazi un filtru la iesirea din fosa septica. Retine particulele mici ce plutesc si solidele usoare cum ar fi parul inainte de a ajunge in tevile de de drenaj si de a le infunda. Instaleaza un separator de grasimi la canalizarea bucatariei.          

Completare…

 • Sa instalezi baterii de ghiuveta care folosesc cantitati reduse de apa, pentru a reduce cantitatea de apa din fose septice.
 • Sa instaleazi un filtru la iesirea din fosa septica. Retine particulele mici ce plutesc si solidele usoare cum ar fi parul inainte de a ajunge in tevide de drenaj si de a le infunda. Instaleaza un separator de grasimi la canalizarea bucatariei.
 • Sa nu pui nici un lichid auto in fose septice! Fie ca e vorba despre ulei, , lichid de frana sau vaselina.
 • Sa vidanjezi la interval de 2-5 ani fosa septica in functie de cum este folosita.

Semne de fose septice pline:

Sunete sau zgomote cand apa curge prin tevi.

–         Scurgere lenta a apei in fosa.

–         Nivelul scazut al apei in wc dupa ce se trage apa.

–         Inundatii in cabina de dus, cada sau sifon de scurgere.

–         Miros de canalizare in casa.

–         Inundatii cand se regenereaza statia de dedurizare.

Am pierdut vreun sfat important? Scrie un comentariu mai jos si alatura-te discutiei.

40514 Vizualizari 11 Vizitatori azi

19 thoughts on “Cele 10 Porunci Pentru Fose Septice

 1. ma numesc Nitan Dumitru si vreau sa spun doar ca:
  CE ESTE SCRIS MAI SUS ESTE VALABIL SI PENTRU CANALIZAREA ORASULUI

  CRED CA ESTE CINSTIT SA RESPECTAM ACESTE REGULI CHIAR DACA NU AVEM FOSA SEPTICA SI TRIMITEM APA REZIDUALA LA CANAL

  (mai putin punctul 10 care pt canalizare este mai greu de rezolvat (99% dincazuri)

  1. Domnule Nitan, multi dintre cei care stau la bloc nu cred ca respecta aceste aspecte, chiar daca ar trebui.
   Multumesc pentru comentarii si va mai astept 🙂

 2. INTREBARE
  MAI AM 300 Km PAMA ACASA
  AM IN MASINA 2PET SI 2 DOZE DE ALUMINIU(SUCURI…..)

  VREAU SA STIU UNDE STAU MAI BINE:

  1 PE BANCHETA DIN SPATE
  2 PE MARGINEA DRUMULUI
  3 varianta dumneavoastra

 3. Buna ziua,
  Va rog sa-mi dati un sfat. Am o fosa septica care se umple destul de repede, cred ca s-a colmatat fundul. Ca sa va faceti o idee: in 2013 m-am mutat la casa, in noiembrie 2015 am vidanjat prima oara, iar a doua oara am vidanjat acum o saptamana, pe 05.12.2016. Si acum (12.12.2016) fosa este cred mai mult de jumatate incarcata. Ce solutii puteti sa-mi dati ?
  Multumesc anticipat.

 4. De ce am miros de canal in baie?Fosa septica este de 4-5 persoane ,o folosim 2 persoane si o avem de aproape 2 ani.Trebuie vidanjata ?,dati-mi un sfat.

 5. Salut. In primul rand, multumesc pentru informatiile utile pe care le regasesc publicate pe site-ul tau :).
  Vis-a-vis de apa multa care trebuie redusa, nu va fi posibil in cazul :). Sunt omul dusurilor lungi si cazilor dese :)). Auzisem pe cineva ca as putea face 2 fose sau altfel de scurgere scrict pentru dus/cada?! Ceva de genul ca ar avea 2 fose. Avea parca wc-ul doar in fosa principala si bucataria. Nu mai stiu unde era cuplata evacuarea masinii de spalat, deci chiuveta/chiuvetele bailor, dusurile si cazile in alta evacuare?
  Multumesc anticipat.
  PS urmeaza sa construiesc o casa pentru mine si pe teren trece un parau pe o parte, curat limpede… Ar fi pacat sa infiltrez in panza freatica tampenii.

  Sunt ceva vecini in aval, sigur nu-s prea ecologici insa ma priveste ce fac eu, pentru ca am o idee de filtrare a apei paraului la intrare pe proprietatea mea, insa asta e alta poveste 🙂

  Inca o data, multumesc.

Lasă un răspuns

Top