You are here
Home > Fose septice > 4 Metode De A Mentine Natural Fosa Septica

4 Metode De A Mentine Natural Fosa Septica

Fosa septica mentinuta natural

Desi acesta nu este un subiect placut pentru conversatii politicoase, sa-ti refuleze fosa septica in casa nu este deloc placut. Sunt pasi pe care ii puteti urma nu doar sa previi problemele cu fosa septica sa se intample, dar sa te si asiguri ca procesul de dezintegrare a apelor uzate eliminate se face cum ar tebui.

Un titlu mai descriptiv pentru acest articol ar putea fi “Ingrijirea si intretinerea intestinului din curtea ta”. Daca ai inteles importanta si beneficiile fibrelor alimentare, a alcalinitatii apei si alimentelor si a probioticelor pentru propria sanatate a intestinului si corpului, veti intelege rapid asemanarea in mentinerea unui sistem cu fosa septica.

Citeste si: Cele 10 Porunci Pentru Fose Septice

Ca si la sistemul nostru digestiv, sunt lucruri care trebuie evitate, si unele lucruri benefice. Sunt masuri proactive ce le puteti lua pentru a mentine lucrurile sa functioneze bine in rezervorul de sub gazon.

Daca astepti pana devine o problema, s-ar putea sa fie prea tarziu, si va trebui sa apelezi imediat la o firma care sa vidanjeze fosa septica.

Semnele ca fosa septica are probleme pot fi: curgerea geoaie a apei (chiuveta se goleste greu), si refularea apei in toaleta, masina de spalat vase sau cada.

Luati in considerare aceste 4 sfaturi de ingrijire naturala pentru fosa septica:

  1. O familie de 4 persoane care are o fosa septica de 1000 – 2000 litri, ar trebui sa vidanjeze fosa septica la maxim 2-3 ani. Puteti vorbi cu instalatorul sau cu vidanjorul pentru a verifica cat de des trebuie golita fosa.
  2. Nu folosi produse care contin clor pentru a curata toaletele, deoarece distrug bacteriile necesare pentru a descompune solidele si deseurile din fosa septica.
  3. Drojdia ajuta la mentinerea bacteriilor vi si descompune solidele si deseurile cand este adaugata in fosa septica. Pune o jumatate de ceasca de drojdie uscata pentru copt in toaleta. Mai pune un sfert de ceasca de drojdie la cateva luni dupa ce ai pus prima data.
  4. Daca trebuie sa chemi vidanja pentru fosa septica, este o idee buna sa si sti unde este fosa septica ingropata in curte, ca sa eviti dezgroparea excesiva a gazonului. Masoara distanta exacta de la capacul fosei septice pana la casa si fa o poza cu telefonul mobil aratand masura exacta. Pastreaza poza intr-un fisier de intretinere pentru casa pe calculator pentru referinta pe viitor.

Citeste si: 27 De Lucruri Care NU Trebuie Aruncate In Fosa Septica

Mentinerea fosei septice se poate face in timpul utilizarii ei daca proprietarul casei este informat si cunoaste aceste reguli. Daca arunci in wc tot ce-ti vine la mana, si la fel in chiuveta, sa nu te miri ca o sa chemi vidanja mai des sau fosa septica refuleaza in casa.

Spune-mi ce nu arunci tu in wc sau chiuveta pentru a proteja fosa septica in comentariile de mai jos.

17994 Vizualizari 2 Vizitatori azi

3 thoughts on “4 Metode De A Mentine Natural Fosa Septica

  1. nu arunc in wc hartia igienica, servetelele demacheante, nu pun clor, nu arunc medicamente, evit pe cat posibil sa arunc in chiuveta ulei, grasimi, resturi alimentare.

Lasă un răspuns

Top