You are here
Home > Fose septice > Ce Sa Faci Daca Ai Probleme Cu Fosa Septica?

Ce Sa Faci Daca Ai Probleme Cu Fosa Septica?

Ce Sa Faci Daca Ai Probleme Cu Fosa Septica

Chiar daca la fosa septica si campul de drenaj ne asteptam sa aiba durata mare de viata, este bine intodeauna sa fi pregatit pentru probleme cu fosa septica inainte de a le avea.

Asta ca sa poti actiona rapid si eficient.

Daca ai probleme cu fosa septica sau drenajul fosei infundat, este foarte important sa nu intri in panica, indiferent cat de grava este situatia.

Trebuie sa-ti spun ca daca drenajul sau fosa nu functioneaza corect, tu, familia si vecinii suntesi expusi la potentiali virusi patogeni, iar panica nu te ajuta la nimic.

Probleme cu fosa septica – semne evidente

Daca esti atent, vei observa semne de avertizare cand fosa septica da semne ca nu functioneaza corect. Asta iti ofera posibilitatea de a evita eventuale probleme cu fosa septica.In mod deosebit este bine sa urmaresti aceste lucruri:

  • ghiuveta care se scurge greu
  • bolboroseli in canalizare
  • miros urat de la fosa septica
  • apa refuleaza in baie
  • apa balteste la campul de drenaj

Ce poti face ca sa previ problemele cu fosa septica?

Ca sa impiedici infundarea drenajului este foarte important sa nu folosesti mai multa apa decat este necesar. Folosirea unor cantitati mari de apa este principalul motiv din care fosele septice se infunda sau nu functioneaza corect.

Sa nu treci cu masina si sa nu parchezi peste fosa septica si drenaj. Apa pluviala (de ploaie) nu trebuie sa ajunga in fosa sau pe campul de drenaj.

Este recomandat ca la capatul campului de drenaj sa pui o gura de inspectie, pentru a putea verifica drenajul.

Ce Sa Faci Daca Ai Probleme Cu Fosa Septica 2

Probleme cu fosa septica

Daca ai probleme cu fosa septica si apa refuleaza in casa, ridica capacul fosei si verifica nivelul apei. Va trebui sa chemi un instalator daca nivelul apei este mai jos decat teava de iesire, pentru ca sunt sanse ca apa teava dintre fosa septica si casa sa fie infundata.

Daca nivelul apei este mai mare decat teava de iesire, problema ta este fosa septica sau drenajul.

Vidanjeaza fosa septica ca poti vedea exact ce se intampla.

Atunci cand vidanjezi fosa, ai posibilitatea sa vezi daca problema este usoara sau mai complexa.

Daca ai drenajul fosei infundat, trebuie sa fi atent cand vidanjezi, pentru ca daca golesti fosa de tot, ea se poate ridica la suprafata si asta rupe tevile.

Este bine ca oamenii sa nu se apropie de fosa si de drenaj daca acestea sunt infundate si scot mirosuri urate. Vidanjeaza ca sa scapi de mirosurile urate si incearca sa folosesti cat mai putina apa.

Repari sau inlocuiesti?

Daca se strica sau ai probleme cu fosa septica, ai optiunea sa o inlocuiesti sau sa o repari. Daca apa balteste deasupra drenajului sau ai miros urat de la fosa septica, cel mai fregvent poate fi de la o teava sparta ce se poate schimba sau inlocui usor.

Daca drenajul este infundat complet, sunt sanse mari ca sa trebuiasca inlocuit complet.

Fosa septica probabil ca o poti folosi in continuare, ceea ce te ajuta sa economisesti din bani.

Daca ai nevoie sa inlocuiesti teava de drenaj sau fosa septica, uite unde poti sa le gasesti:

Citeste si aceste articole despre probleme cu fosa septica:

Fa ce poti ca sa eviti sa ai probleme cu fosa septica, dar sa-ti dai seama cand trebuie sa chemi un instalator sau vidanja.

31393 Vizualizari 10 Vizitatori azi

2 thoughts on “Ce Sa Faci Daca Ai Probleme Cu Fosa Septica?

  1. Am o fosa septica de 6metri adâncime pe 5 metri lățime in curte.In fața porții mele am un canal unde se scurge apa de la robinetul public(haznaua satului) și de la râurile provocate de ploi.Mi se umple frecvent fosa pt am copii care se mai joaca la apa!In fosa categoric că se scurge și wc precum și apă de la bucătărie.Am voie sa folosesc o pompă dacă o cumpăr de la Dedeman pt a nu chema Vitanșa așa de des?Încalc care-o lege?Pățesc ceva dacă eu golesc fosa cu pompa mea in acel canal din fata portii mele?Vă multumesc!

    1. Cum sa te gandesti sa deversezi dejectiile in natura? Tu nu gandesti putin? Apa pluviala e una, apa menajera si dejectiile sunt alta. Este ILEGAL sa deversezi fosa oriunde in natura! Cheama vidanja!

Lasă un răspuns

Top