You are here
Home > Casa si gradina > Toaleta afara si internet in casa! Taranii campioni la internet cu wc-ul in fundul curtii

Toaleta afara si internet in casa! Taranii campioni la internet cu wc-ul in fundul curtii

Toaleta in fundul curtii si super viteza la internet

Studiile recente indica faptul ca in peste 60% din casele de la tara este deja instalat internet. Este un numar mare daca ne gandim ca numai 30% din cei care locuiesc in mediul rural au toaleta in casa.

Cei care locuiesc la sat sunt campionii navigatului pe internet. Ei petrec circa 300 de minute in spatiul virtual, cautand in general divertisment.

Orasenii nu se lasa nici ei mai jos cu o medie de 260 minute dar interesul lor este indreptat catre cautarea informatiilor.

Alte date interesante:

  • aproape orice bordei din Romania are macar un televizor cu ecran plat.
  • aproape nu mai exista roman fara smartphone.
  • 6 din 10 oameni din mediul rural au masina de spalat.
  • circa 70% au wc-ul in fundul gradinii.

Bine bine, cu ce ma ajuta sa stiu lucrurile acestea?

Jumatate din tara varsa apele menajere in rauri, iar efectele se vad, se simt cu nasul si in cauzele bolilor gastro-intestinale provocate de calitatea apei.

In zone cu panza freatica ridicata, apa refuleaza, fie ca este constructie noua, cu fosa septica in toata regula, fie ca este groapa sapata sub closet.

Lipsa canalizarii provoaca tragedii. Anual vedem stiri cu copii cazuti in hasnale sau bebelusi omorati de apa din fantani.

A ramas o gluma buna promisiunea Romaniei de a conecta la reteaua de canalizare toate gospodariile pana in 2018.

Concluzia

Civilizatia este perceputa diferit in functie de mediu si de educatie. Unii dintre noi consideram absolut necesar un televizor plasma sau led la care privim cateva multe ore, si un telefon ultimul model. Dar nu consideram utile spalatul sau baia in casa, racordarea la apa curenta, canalizare.

Fosele septice sunt solutia in multe cazuri cand nu este canalizare si asigura epurarea apei, evitand infestarea panzei freatice, infestarea apei potabile.

Ai vecini cu closetul in fundul curtii si cu smartphone?

Surse: romaniateiubesc.stirileprotv.ro gandul.info stiri.tvr.ro unsplash.com

9983 Vizualizari 4 Vizitatori azi

2 thoughts on “Toaleta afara si internet in casa! Taranii campioni la internet cu wc-ul in fundul curtii

  1. Studiu de CACAT. Sint de acord cu idea foselor septice dar DE CE E O NENOROCIRE WC-UL IN FUNDUL CURTII?????Continutul poate fi folosit ca si INGRASAMINT NATURAL in gradina proprie plus ca nu mai ajung fecalele in apa menajera Pina la urma e un plus de „puritate” a apei menajere si mai usor de epurat. Porblema este a voastra. Sinteti platiti sa veniti cu asemenea propaganda desantata, poate, poate mai pune botul cite un taran sa va inbuibe pe voi si statul cu bani pentru o amarita de canalizare. De ce nu faceti propaganda pentru dezvoltarea energiei alternative. Sa poata avea fiecare om de la tara acoperisul pkin de panouri solare in loc de tigla si sa isi incalzeasca locuinta cu energie electrica produsa de acele panouri in loc sa arfa combustibili fosili in sobe sau centrale termice. Arderi care sint PPOOLLUUAANNTTEE !!!!!!

    1. Domnu Nelu aveti dreptate, wc-ul in fundul curtii nu este o nenorocire atat de mare. Subliniam faptul ca tehnologia evolueaza foarte rapid de exemplu telefoanele mobile sau televizoarele si acestea ne poarta si pe noi cu valul lor.
      Dar la alte aspecte nu tinem pasul atat de repede, cum ar fi alimentarea cu apa de la retea si canalizarea.

Lasă un răspuns

Top