You are here
Home > Casa si gradina > Cat Costa o Vidanjare de Fosa Septica?

Cat Costa o Vidanjare de Fosa Septica?

Cat Costa o Vidanjare de Fosa Septica

Pretul pentru vidanjarea unei fose septice in Bucuresti incepe de la 30 lei / m3. Pretul vidanjei poate sa fie mai mare in functie de cati km se deplaseaza masina si de cat de mare este fosa septica.

Daca fosa septica nu a fost vidanjata in ultimii 5 ani, sau ai in curte zone ude sau in care apa balteste pe langa tevile de drenaj din sol, apa la toaleta se scurge greu, ai mirosuri urate de la canalizare in casa, ar trebui sa te ocupi de vidanjarea fosei septice.

Mai jos sunt cateva lucruri la care sa te gandesti si care influenteaza costul vidanjarii fosei septice.

Vidanjarea fosei

In conditii normale ar trebui sa te ocupi de vidanjarea fosei septice la fiecare 1-3 ani in functie de numarul de oameni care locuiesc in casa. Vidanja termina de curatat fosa septica in 30 – 45 minute.

Daca sti locul unde este montata fosa septica, traseul tevilor si modul de acces este usor, s-ar putea sa scutesti niste banuti pentru ca cei care vidanjeaza nu mai pierd timp cu cautarea.

Marimea fosei septice

In mod normal fosele septice mai mici costa mai putin, desi s-ar putea sa le vidanjezi mai des. Fosele septice cu volum mare necesita eform mai mare pentru golire.

Inlocuirea tevilor de canalizare

Este posibil ca unele componente sa trebuiasca inlocuite, cum ar fi filtre sau portiuni de teava care te vor costa cativa lei. Oricum filtrele sau tevile sunt absolut necesare ca sa mentina in functiune fosa septica si drenajul in conditii bune.

Pastreaza fosa septica curata

Sti ca fosa septica va functiona doar daca folosesti  bioactivatorii care produc bacterii. Daca bacteriile mor din diverse motive, fosa septica va infunda tevile campului de drenaj in scurt timp cu materii solide nedigerate de ea.

Iata cateva din lucrurile care dauneaza foarte rau bacteriilor:

  • medicamente
  • sapun antibacterian 
  • detergent pentru WC
  • Ulei de corp si saruri de baie
  • masinile de spalat

O lista intreaga poti vedea in acest articol: 27 De Lucruri Care NU Trebuie Aruncate In Fosa Septica

Vidanjarea fosei septice nu este un serviciu optional!

Este o necesitate periodica daca vrei ca totul sa functioneze cum ar trebui. Atunci cand fosa septica este vidanjata cum trebuie, sunt sanse mai mici sa apara avarii la sistem sau nevoia de reparatii care ar fi mult mai scumpe decat vidanjarea fosei septice.

Sfaturi utile

O fosa septica care este folosita corespunzator, nu-ti va scoate foarte multi bani din buzunar pentru vidanjare.

Este foarte important sa asiguri mentenanta ei si sa o folosesti corect in sensul de a nu arunca ce nu trebuie la wc sau la chiuveta.

Ca sa nu vidanjezi foarte des fa aceste doua lucruri:

  1. Foloseste bioactivatori. Acestia asigura functionarea fosei pe durata lunga si previn infundarea tevilor campului de drenaj.
  2. Foloseste detergent eco. Sunt foarte multe chimicale facute pentru bucatarie sau pentru baie care NU trebuie sa ajunga in fosa. Detergentii ECO sunt singurii potriviti.
sursa  poza 
64322 Vizualizari 13 Vizitatori azi

4 thoughts on “Cat Costa o Vidanjare de Fosa Septica?

  1. Buna ziua! am o fosa septica mica formata din doua bazine de 1000 litri situata in com Calugareni, sat Crucea de Piatra,. fosa se afla la o distanta de aprox. 50 metri fata de strada, ma intereseaza daca puteti ajunge si care ar fi pretul! Multumesc

  2. De banii astia un vecin imi facea teracota. Auzi la el, 30 lei/m^3??? Ma simt siderat de faptul ca oamenii din afara granitelor sunt mintiti de George Soros, creatorul acestor baliverne si nu numai!

Lasă un răspuns

Top