You are here
Home > Bioactivatori > Diavolina, Cel Mai Bun Bioactivator [Pentru Fosa Septica]

Diavolina, Cel Mai Bun Bioactivator [Pentru Fosa Septica]

Diavolina Cel mai bun bioactivator pentru fose septice ecologice DespreFose.ro

Fosa septică este un dispozitiv proiectat pentru a putea rezolva multe tipuri diferite de probleme, fără a mai fi nevoie să interacționezi foarte mult cu ea.

De cele multe ori, dacă procedezi în mod corect și iei toate măsurile necesare, te vei ocupa doar de vidanjare care este necesara la o perioada de timp.

Numai că uneori, lucrurile nu merg așa cum ți-ai propus și apar diverse probleme. Care fiind vorba despre reziduri umane sau menajere, pot fi al naibii de deranjante (si urat mirositoare).

Într-o astfel de situație, cu siguranță că îți vei dori să găsești cât mai o soluție cât de rapidă de rezolvare a problemei. Una care să nu te implice pe tine, din punct de vedere fizic.

Soluția pentru fosa septică Diavolina pot îndepărta mirosul urat, blocajele de pe conducte și îi permite fosei septice să funcționeze fără probleme. În plus, ajută la prevenire apariției oricăror situații similare pe viitor.

În cele ce urmează DespreFose.ro îți explica cum stă treaba cu acest bioactivator pentru fosa septica. Practic vei observa ce înseamnă să scapi de problemele care miros, fără să depui foarte multe eforturi, cu un preț foarte mic și cu maxim de avantaje.

Ce înseamnă DIAVOLINA?

 • Bioactivator pentru fosa cu un nivel foarte ridicat de eficiență;
 • elimină complet mirosurile grele de la canalizare;
 • prietenoasă cu mediul înconjurător (apa rezultată poate fi folosită fără probleme doar pentru udarea gazonului ori a plantelor, fiind un produs în a cărei compoziție nu se regăsesc acizi sau fosfați);
 • acționează foarte rapid în procesul de descompunere a rezidurilor organice;
 • nu are efecte corozive și nici nu este toxic pentru oameni și animale – 100% eco;
 • are un grad de bio-degrabilitate de 98%;
 • aplicabilitate extinsă (fose septice, toalete tradiționale, canale de colectare, latrine);
 • nu este necesară vidanjarea fosei după aplicarea acestei soluții;
 • nu are efecte dăunătoare pentru pânză de apă freatică;
 • previne înfundarea fosei septice.

Unde găsesc Diavolina:

Vezi detalii si pret

bioactivatr Diavolina pentru fosa septica BlogdeInstalatii.ro

Ce trebuie să știi despre Diavolina

Produsul este disponibil într-un recipient cu o greutate de 750 grame. Asta presupune vreo 30 de doze. Dat fiind faptul că se folosesc 2 doze la 7 zile, este un produs super eficient (ca rezultate și bani).

Acționează foarte bine în interiorul fosei septice, dar și a altor tipuri de toalete și canale colectoare. Fiind un produs aproape 100% biodegradabil este bine tolerat la nivel biologic.

Faptul că nu este necesară vidanjarea este un mare plus (ceea ce face ca despre Diavolina părerile să fie super pozitive printre utilizatori).

Unde este recomandat să folosim Diavolina?

Având un spectru larg de utilizare, o putem folosi pentru fosele septice, canalele de colectare, latrine, toalete tradiționale (la curte) și pentru mini-stațiile care se ocupă de epurarea apelor uzate.

Daca nu iei Diavolina pentru fosa septica, exista si alternative mai ieftine, de exemplu la acest magazin online.

Cum acționează bioactivatorul Diavolina?

Citește pe orice bioactivator pentru fose septice Diavolina sau pe forum, și o să înțelegi de ce este atât de apreciată. Iată care sunt materialele asupra cărora acționează cu eficiență maximă:

 • Rezidurile solide și lichide de origine umană (fecale și urină);
 • Materiale fabricate din celuloză (hârtie igienică, șervețele de curățare intimă, etc);
 • Resturi menajere;
 • Substanțe aminoacide și amidon.

cum montez fosa septica desprefose.ro

Cum folosesc Diavolina, soluția ecologică pentru fose septice

În prima faza trebuie aplicată o doză de șoc (care constă în 20 de doze – recipientul are 30). Se aplică 10 doze în prima zi, urmând ca restul de 10 să se aplice în cea de-a doua zi.

Este recomandată aplicarea soluției în toate vasele de toaletă, astfel încât substanța să acționeze și la nivelul conductelor.

Trebuie luat în calcul și întreținerea ulterioară a fosei septice și a conductelor. În acest caz, este recomandată aplicarea a două doze la fiecare 7 zile.

Nu uita că în momentul în care aplici prima doză să scoți capacul de la fosă. Această operațiune este necesară pentru a se elibera anhidrina carbonică ce face parte din compoziția Diavolina.

În situația în care folosești Diavolina pentru alte tipuri de colectoare de reziduri (haznale) doza de șoc se poate înjumătăți (10 + 10 doze).

Apa rezultată în urmă procesului de curățare cu Diavolina fose septice poate fi folosită pentru udarea plantelor, a gazonului sau a arborilor.

Această apă trebuie scoasă după 3-4 săptămâni. Mirosul degajat de substanța activă din acest bioactivator dispare după 3 zile.

fosa septica ecologica montata la casa

Cum functioneaza fosa septica

Pentru a înțelege ce nu ar trebui introdus într-o fosă septică, poate te va ajuta să afli cum funcționează mai întâi. Să presupunem că deja știi cum funcționează (eu am mai explicat în alte articole de pe blog).

Așa că, mai bine îți spun care sunt acele obiecte care nu trebuie să ajungă în sistemul de drenaj al unei fose septice.

 1. Obiecte care vor bloca fosa septică

Printre elementele care pot bloca o conductă sau câmpul de drenaj se numără:

 • Șervețele pentru copii
 • Materiale sanitare
 • Șervețele umede / șervețele faciale
 • Cârpe / lavete
 1. Produse care vor ucide sau vor dăuna bacteriilor

Trebuie să știi că există mai puține bacterii care se formează într-o fosă septică decât într-o stație de epurare. De aceea este important să nu arunci în canalele de scurgere astfel de produse:

 • Ulei de motor, grăsimi, antigel, lichid de frână,
 • Erbicide, insecticide, fungicide și alte substanțe chimice pentru grădinărit
 • Medicamente – acestea trebuie să fie duse la cea mai apropiată farmacie pentru a fi eliminate în siguranță
 • Vopsea, diluanți, terebentină,
 • Cantități mari de înălbitor
 • Cantități mari de detergenți

Cantitățile mici de înălbitor și detergent nu vor avea un impact imens asupra ecosistemului din rezervor. Este, de asemenea, recomandat ca deversarea de înălbitori și detergenți să nu fie dintr-o dată. Așa că, este mai bine să speli în mai multe zile din săptămână, decât să îți stabilești o singură zi de spălat.

 1. Produse care vor supraîncărca biologic rezervorul

Într-o oarecare măsură, rezidurile care ajung într-o fosă septică în număr ridicat nu vor conduce la o creștere a numărului de bacterii. Următoarele produse și substanțe nu ar trebui să fie să fie deversate în sistemul de canalizare:

 • Ulei de gătit
 • Grăsimi și untură
 • Resturi de mâncare
 • Deșeuri de animale de companie

În cazul în care încă nu te-i decis care ar fi cel mai bun tratament pentru fosa septică de acasă îți prezint câteva elemente pe care să le iei în considerare. Iată și care sunt acești factori pe care să îi iei în calcul.

Mirosul degajat de fosa septică

Dacă se întâmplă să ți se înfunde conductele de la canalizare nu doar blocajul în sine este o problemă. Cel mai deranjant aspect este mirosul. Acesta poate apărea înainte, în timpul sau după înfundarea și este pestilențial.

Pentru a scăpa de el și a preveni apariția lui, este necesar să folosești substanțe care pot controla mirosul degajat de fosa septică sau îl pot reduce.

O substanță de calitate te va scăpa atât de blocaj, cât și de miros. Am avut și eu o astfel de problemă și știu cât de urât miroase.

fosa septica camp de drenaj bioactivatori

Bioactivatori pentru fosa septică

Orice tratament pentru fosa septică este creat luându-se în calcul o capacitate specifică a fosei. Dacă folosești un tratament prea puternic, vei supraîncărca fosa septică și apoi vei modifica echilibrul enzimatic.

Dacă tratamentul nu este suficient de puternic, atunci nu-și va face treaba în mod eficient și nu va rezolva niciuna dintre problemele tale.

Așa că, înainte de a cumpăra și aplica tratamentul, este indicat să știi care este capacitate fosei septice.

Tu folosesti Diavolina sau alti bioactivatori de exemplu la acest magazin online? Scrie parerea ta la comentarii.

24793 Vizualizari 8 Vizitatori azi

2 thoughts on “Diavolina, Cel Mai Bun Bioactivator [Pentru Fosa Septica]

 1. Când ești amendat de garda de mediu cu 10000 lei pentru-ca nu autorizați și aviz de la apele romane și când ești pus sa renunti la patul filtrant și ca trebuie să-ți construiești un bazin etanș unde sa evacuezi si apa manajera uzata, bazin care trebuie vidanja… etc la ce sa mai folosești bioactivatori? Suntem singura familie din România amendata. Telecomest nu a fost alături de noi. Deși aveam dreptate în instanta GNM noua ne-a cerut aviz și autorizație de la ape în timp ce în scris a menționat ca o societate nu are nevoie de aiz și autorizație de la pentru ași monta fașă septica ecologica-asta au și făcut.

Lasă un răspuns

Top